Transparentní účet: 2601130854 / 2010

1000 km pro Apropo – cyklorikša – splněný sen

1000 km pro Apropo – cyklorikša – splněný sen

Oslovila nás organizace Apropo Jičín, která již téměř 30 let pomáhá lidem s postižením žít co nejnormálnější život, abychom se zapojili do jejich cyklistického projektu 1000 km pro Apropo. Cílem tohoto projektu je získat finanční prostředky na nákup speciálního cyklistického stroje – rikši.

Cyklorikša je speciální jízdní kolo, které má v přední části dvě kola a prostornou pohodlnou sedačku s bezpečnostním pásem, do které se usadí převážená osoba či osoby. Kolo je určené zejména pro přepravu osob, které ze zdravotních důvodů samy na kole jezdit nemohou – tedy lidí s různými typy postižení nebo k přepravě seniorů. Řídit cyklorikšu může každý, kdo umí jezdit na kole, může to být pracovník, dobrovolník nebo třeba i rodič dítěte s postižením. Využití najde cyklorikša nejen zážitkově, ale i v situacích, kdy se potřebuje pracovník s klientem cíleně přepravit na nějaké místo – k lékaři, na úřad, do restaurace, doprovod domů apod. Cyklorikša také efektivně poslouží jako rychlý a zároveň ekologický dopravní prostředek.

Jezdíte i vy rádi na kole? Přináší vám to pocit volnosti, svobody, budí vám to úsměv na vaší tváři? Pokud ano, tak si jistě umíte představit snahu Apropo, že by takový pocit chtěli dopřát i svým klientům. A my všichni jim můžeme pomoci jednu takovou cyklorikšu získat, když přispějeme do speciální sbírky na DARUJME.cz. Umožníme tak handicapovaným, kteří sami jízdu na kole nezvládnou, zažít pocit větru ve vlasech, pocit, že vnímají všemi smysli svou rychlost pohybu v prostoru. Vyvoláme tak společně úsměvy na tváři všem účastníkům jízdy.

Jaroslav Kučera pro Apropo Jičín vyrazí na trať dlouhou 1000 km, kde bude propagovat tuto myšlenku pomoci a návratu lidí s postižením do běžného života. Svou podporu vyjadřuje slovy: „Přátelé, kamarádi, kamarádi kamarádů, přátelé přátel, dobří lidé, rozhodl jsem se podpořit organizaci Apropo způsobem, který je mi nejbližší a to je jízdou na kole. „1000 km pro Apropo!“ Cestou, necestou, polem, nepolem, jedu pro Apropo se svým červeným kolem. Budu moc vděčný pokud tuto organizaci podpoříte. Jízda kolem republiky – bude to stát za to.“ K Jardovi se můžete na kus trati přidat i vy! Jeho spanilá jízda startuje již 31.5. a povede tímto krajem:

Děkujeme všem, kteří se zapojí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..