Transparentní účet: 2601130854 / 2010

Pojeďte s námi a Recyklojízdou v neděli 10. září z Poděbrad do Pardubic nebo ještě kousek dál

Pojeďte s námi a Recyklojízdou v neděli 10. září z Poděbrad do Pardubic nebo ještě kousek dál

Vydáme se na cestu podpořit dobrou věc! Zatím jen necelá polovina baterií, které jsou v Česku dány do oběhu, končí na recyklaci. Chceme, aby jich bylo mnohem víc, protože každá baterie, která skončí ve směsném odpadu, škodí přírodě. Proto jsme rádi přijali nabídku neziskové organizace ECOBAT s.r.o. zapojit se do jejich projektu Recyklojízda, která ve dnech 5.- 14. září projede Českou republikou od západu na východ a bude přesvědčovat lidi, aby použité baterie odevzdávali na recyklaci. Pokud máte chuť a čas, přidejte se k nám na kole, koloběžce nebo bruslích v neděli 10. září kdekoliv na trase z Poděbrad do Vysokého Mýta.

Když hodíte baterii do popelnice na směsný odpad, skončí na skládce nebo ve spalovně. V obou případech se z ní uvolňují škodlivé látky, včetně těžkých kovů, které znečisťují ovzduší, půdu, podzemní a povrchové vody. Když ale absolvujete pár kroků navíc k nejbližšímu sběrnému místu, pak nejenže přírodu neznečisťujete, ale navíc ji šetříte, protože díky recyklaci z použitých baterií získáváme druhotné suroviny, zejména kovy, které mohou sloužit k výrobě nových produktů. Sbírat baterie můžete doma třeba do elegantních sběrných krabiček, které Recyklojízda bude rozdávat cestou z Aše až do Bukovce. A potom je můžete odnést do jednoho ze sběrných míst, kterých je po Čechách už na 20 tisíc!

Tříčlenný tým Recyklojízdy si dal za cíl zdolat na své benefiční jízdě trasu dlouhou přes 700 km. A jak nejlépe upozornit na potřebu recyklace, než jízdou na kolech na baterky? 🙂 Eva Gallatová, Jana Čechová a Pavel Mohrmann mají na cestě v plánu uskutečnit 23 zastávek v českých a moravských městech. Navštěvovat budou především městské a obecní úřady a školy, kde připraví zajímavá setkání a ekologické akce pro veřejnost. Kdekoliv na trase se mohou lidé připojovat a kus cesty s týmem Recyklojízdy zdolat. Vítáni jsou lidé nejen na elektrokolech, ale i na běžných kolech, koloběžkách nebo zdatní běžci :).

Náš tým se k Recyklojízdě přidá v neděli 10. září v Poděbradech v centru u Eliščina pramene. Program pro veřejnost zde bude připravený od 9:00 hodin. V 10:30 se potom vydáme na cestu směr Vysoké Mýto. Sledovat náš pohyb budete moci na online mapě ZDE. Snadno si tak upravíte plány, jak jedeme rychle a kde se k nám zvládnete snadno připojit! Třeba jen na pár km, moc se na vás těšíme! Zapojte se do podpory dobré věci, která se týká nás všech. Plná trasa k prohlédnutí TADY.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..